Zlaté mléko

Tento chutný horký nápoj je velmi dobrý na páteř. Promazává klouby a pomáhá rozpouštět vápenité usazeniny.

  • 20151011_1024531/8 lžičky Kurkumy
  • ¼ Šálku (65 ml) vody
  • 250 ml mléka
  • 2 lžíce (40 ml) syrového mandlového oleje
  • med podle chuti

Kurkumu vaříme ve vodě asi 8 min., vznikne hustá pasta. Pokud se vyvaří příliš mnoho vody, trochu přilejeme. Mezitím přivedeme do varu mléko s mandlovým olejem, jakmile se mléko začne vařit, odstraníme ho z plotýnky. Obě části smícháme a podle chuti osladíme medem.
Pastu z Kurkumy si můžete připravit ve větším množství, v chladničce vydrzí až 40 dní.

Zdroj: Učebnice pro učitele KJ podle Yogi Bhajana, 1. stupeň

Hodnocení:

Zpočátku ve mně tento nápoj nevyvolal mnoho nadšení. Nejsem příliš velký příznivec teplého mléka a ani jemné olejové skvrny mandlového oleje na povrchu mě moc nepresvědčily. Jsem ale jogín tělem i duší, a tak mně nezbývalo nic jiného, než tento mok ochutnat.

Nenechte se ani vy odradit!!! Jde opravdu o chutný nápoj a v podzimních a zimních chladnějších dnech vám může příjemně prohřát vaše klouby.

Foto Kateřina ČernáVařila a fotografovala:
Hari Kirtan Kaur
(Kateřina Černá)

Příspěvek byl publikován v rubrice Blog, Recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.