Makové mléko:
na 0,5 l je potřeba 80 -100 g nemletého máku a 0,5 l vody. Mák necháme ve vodě namočit přes noc, pak směs rozmixujeme a důkladně přecedíme (chce to kvalitní stolní mixér). Dle chutě se může osladit.
1,5 hrnku polohrubé mouky,
- max 1/2 hrnku nějakého sladidla (třtinový cukr, agávový či rýžový sirup apod.),
- 1 hrnek makového či rýžového mléka,
- 1/4 hrnku rostlinného oleje,
- 1 rozmačkaný banán,
- 1 kypřící prášek do pečiva bez fosfátu,
- maková drť, co zbyla z tvorby makového mléka.
Vše řádně smícháme, dáme do formy a v předem vyhřáté troubě pečeme 35-40 minut na 180 stupňů.
Hodně radosti při pečení i samotné konzumaci!