Veganská maková buchta

Makové mléko:
na 0,5 l je potřeba 80 -100 g nemletého máku a 0,5 l vody. Mák necháme ve vodě namočit přes noc, pak směs rozmixujeme a důkladně přecedíme (chce to kvalitní stolní mixér). Dle chutě se může osladit.

  • Veganská maková buchta1,5 hrnku  polohrubé mouky,
  • max 1/2 hrnku nějakého sladidla (třtinový cukr, agávový  či rýžový sirup apod.),
  • 1 hrnek makového či rýžového mléka,
  • 1/4 hrnku rostlinného oleje,
  • 1 rozmačkaný banán,
  • 1 kypřící prášek do pečiva bez fosfátu,
  • maková drť, co zbyla z tvorby makového mléka.

Vše řádně smícháme, dáme do formy a v předem vyhřáté troubě pečeme 35-40 minut na 180 stupňů.

Hodně radosti při pečení i samotné konzumaci!

Jana Long 01Recept je od cvičící matky Lucky.
Pekla a fotila Jana Long.

Příspěvek byl publikován v rubrice Blog, Recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.